onsdag 24. juli 2013

Vikingtour dag 5, tempo



Marianne rett før målgang på tempoen. Flotte omgivelser!

I dag var det tid for individuell tempo, eller sannhetens øyeblikk som noen velger å kalle denne øvelsen. Traseen var 32km, og hadde start i Gaupne, og målgang rett utenfor. Det ble syklet en sløyfe opp mot Nigardsbreen, med vending. Ferden oppover mot Nigardsbreen fra Gaupne gikk overraskende lett, da vinden blåste oss litt lett i ryggen. Etter vending fikk vi denne i mot, og det var lurt å krype litt ekstra sammen på vei nedover igjen. Avslutningen var en lang slak stigning hvor det helt klart var mulig å tømme seg for krefter. Været viste seg nok en gang fra sin beste side. Vi som var bosatt i Skjolden fikk en flott oppvarmingstur utover Sognefjorden på ca 25km, slik at vi totalt fikk syklet over 8 mil i dag. Startlisten var rigget etter sammenlagt plassering så langt i rittet, med herrene først, deretter damene og touring-klassen.
Sognefjorden sett fra Skjolden.
Marianne syklet inn til en 4-plass, og ligger på 5-plass i sammendraget (altså midt på listen) i sin klasse (kvinner 23-39). Tom Atle syklet inn til en 17-plass i dag, og i sammendraget ligger han og vaker rundt midten av resultatlistene i sammendraget. Stemningen er fortsatt god, men etter 5 etapper begynner nå totalbelastningen å melde seg. Vi er ganske slitne. Med det i bakhodet så kommer vi garantert til å merke morgendagens etappe som ikke bare går opp Sognefjellet fra den hardeste siden, men den tar også turen opp til Juvasshytta. Den siste stigningen er egentlig mer enn nok i seg selv, og vi tror mange kommer til å få det tøft opp i morgen, oss selv inkludert.
På Skjolden hotell bor det.... Syklister!
Værmeldingen for i morgen er imidlertid ikke like lys som foregående dager, så vi får ta med oss litt for alle eventualiteter.
Skjolden, en cruisedestinasjon. I morgen forsvinner vi opp i fjellene i bakgrunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar