mandag 22. juli 2013

Fjell og tunell, Vikingtour dag 3

Dagen i dag startet med en tur gjennom Lærdalstunnelen, som er verdens lengste bilveitunnell (http://no.wikipedia.org/wiki/L%C3%A6rdalstunnelen). Sikkert et ganske spesielt syn for bilister å se rundt 200 syklister i midten av denne særdeles lange tunnelen.

Her fra en stopp inne i Lærdalstunnellen for å slippe forbi bilkøen bak.
Da vi endelig kom oss ut i den andre enden var det en kjapp stopp for å fylle flasker, og stappe en banan i munnen før det var klart for å kjøre den delen av etappen som har tidtagning (racingdelen). Som i går bringer vi hver våre historer fra turen siden vi ikke kjørte sammen.

Utsikt fra toppen: Fjellseter med Hurrungane og Skagastølstindane i bakgrunnen. Norges mest alpine fjellområde. Vi passerer rett under Hurrungane i morgen.


Tom Atles tur opp Aurlandsfjellet
Dette var en relativt ukomplisert dag, da det rett og slett handler om å finne den rette farten/belastningen du kan holde over en gitt periode. Som i går var wattmåleren til god hjelp, og jeg startet konservativt siden jeg kjente gårsdagen godt i beina :-) Det viste seg å være et greit valg da jeg kjørte hele fjellet på veldig jevn belastning. 1 time og førti minutter tok herligheten, og som i går var solen oppe og smilte fra skyfri himmel. Skillet etter sykkeltrøye og bukse begynner nå å bli ganske solid :-) Vel oppe var det kalas fra arrangørens side med overflod av kalorier å fortære. Dagen i dag var egentlig ganske kort, og langt i fra så utmattende som gårsdagen. I morgen venter en etappe som vi tror kan være temmelig tøff! Da går ferden fra Lærdal til Skjolden via Øvre Årdal, og over Berdalsbandet. Uansett er stemingen i blandt deltagerne særdeles god da flere etterhvert har kjørt i grupper sammen og blitt bedre kjent.

Marianne i vakre Lærdal før start.

Mariannes tur opp Aurlandsfjellet
Ikke for å klage på været, men det føltes i overkant varmt oppover fjellet i dag. Men for en naturperle arrangøren har lagt traseen gjennom! Så høy puls og overopphetingen er allerede glemt, det var en super tur opp de ca 1300 høydemeterne, og med godt samarbeid med et par karer på toppen, så føyk vi i mål på ca 2 timer. Personlig synes jeg at stigningen fra Aurland er hardere enn fra Lærdalssiden, men det er jo meget mulig at jeg begynner å bli sliten - og det er som forventet :-)

God stemning ved målgang oppe på Aurlandsfjellet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar