tirsdag 23. juli 2013

Mer tunnel og mer fjell, men også en smell: Vikingtour dag 4



Vi må først få lov til å vie oppmerksomheten mot helten som alle har latt seg imponere av under Vikingtour. Vi snakker om Einar Brunes, som i den respektable alderen 85 år kjører Vikingtour. Det er en helt egen opplevelse å stå ved mål og høre heiaropene og applausen når Einar kommer i mål denne fjerde dagen. Mantraet som surrer blandt deltagerne er at vi er heldige om vi har den muligheten i den alderen. Vi sier bare: Einar, du er en inspirasjon!

Einar (85) på Oscarshaug.

 Så til dagens etappe: I dag skulle vi forflytte oss fra vakre Lærdal til en annen perle, nemlig Skjolden. Etappen ble noe amputert pga tuneller som ikke hadde lys (ekkelt). Derfor ble det kjørt master frem til Årdal. Det forhindret allikevel ikke dramatikk, og en litt uoppmerksom rytter skaffet seg en overlapp, og gikk i asfalten. Han dro med seg ytterligere to ryttere, den ene var Marianne. Heldigvis var det hovedsakelig stoltheten som ble skadet, og vi kunne uten mer dramatikk fortsette inn til Årdal hvor det var rullende start. Det ble ikke lange turen før vi smalt rett inn i stigningen opp fra Øvre Årdal, og etter en skikkelig konfekt av en start så flatet det litt ut før en obligatorisk matstasjon. Etter denne fulgte en litt psykende lang bakke. Psykende fordi den var lang og rett og rundt 12%. Du får litt følelsen av å aldri komme opp liksom. Men opp kom vi, i etasjer opp til bomstasjonen på fjellet, deretter en kjapp utforkjøring før det bar opp igjen. Nok en utforkjøring ned til Turtagrø som var så vakker at flere måtte stoppe opp og ta bilder. Vel nede ved Turtagrø var det nok en gang opp igjen til målgang ved Oscarshaug. Om ikke beina var stive før så var det i alle fall utfordrende nok å få de i gang igjen etter utforkjøringen ned til Turtagrø.
Fra målgang på Oscarshaug.
At vi nå har kommet rundt halvveis i denne rundturen rundt Jotunheimen begynner nå å merkes. I dag var ikke beina helt optimale for å si det sånn. Vi tror ikke vi er alene om å ha det sånn.
Gunnar, Roger og Tom er tre kamerater som vi har blitt kjent med underveis, og de imponerer med å kjøre bra, samt med et skikkelig godt humør!
Tre gode kamerater med Hurrungane i bakgrunnen.
Gunnar fikk antageligsvis tatt ut alt i dag.
Noen ganger sier bilder mer enn ord. Dette bildet sier det meste om humøret til Tom.
Marianne ved målgang.
Til slutt en liten bonus: Vi synes det var så vakkert i Lærdal at vi tok en runde med fotoapparatet der i går kveld. Galleriet kan du se HER (obs: flashgalleri, ikke kast bort tiden din på det visst du har I-pad/phone, da Apple ikke orker å støtte Flash).

3 kommentarer:

  1. Det ser ut som dere har det helt fantastisk, og jeg er skikkelig misunnelig på det sommer eventyret dere opplever på VikingTours. Dette tror jeg blir minner for livet! Håper jeg får muligheten å oppleve dette om noen år! Kos dere videre på tur i vakre Jotunheimen. God klem til dere begge :)

    SvarSlett
  2. Dere er super tøffe. Vi passerte dere da dere syklet fra Aurland og opp, tok masse bilder og film av noen av dere i en av utforbakkene.
    Stå på

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelige kommentarer. Vi koser oss masse på dette eventyret, og vil anbefale alle en utfordring av dette slaget. Kombinasjonen av fysisk utfordring og en vanvittig naturopplevelse i eget land kan ikke undervurderes. Vi har det helt fantastisk.

    SvarSlett